Skip to content

Hållbarhet

Skärgårdshotellet Hönö

Hållbarhet

En viktig nyckel i vår verksamhet

Vi på Skärgårdshotellet Hönö arbetar med hållbarhet ur många olika perspektiv och ser det som en stor och viktig nyckel i vår verksamhet som stort.

Vi hjärta hållbar mat

Vi byter vår meny varje månad för att kunna laga mat med säsongens bästa råvaror. Vi startar varje menyplanering med att kolla vilka svenska grönsaker som finns och sedan kollar vi med fiskhandlaren vilken fisk som är finast den månaden och sen med vår kött- och grönsaksleverantör som samlar det bästa från små odlingar och gårdar i Västsverige. Enkelt och gott med bra råvaror som den viktigaste ingrediensen i vår meny.

Vi lagar mat från grunden och kokar våra egna fonder med grönsakskalkar och skal. Eller friterar skalen för god textur till rätterna.

Vårt mål är noll procent matsvinn vilket vi gör vårt absolut bästa för att lyckas med.

Vi hjärta samarbete

Vi vill tillsammans med våra företag i destinationen arbeta ihop för att hjälpa varandra att nå trygghet på olika plan för att vara hållbara arbetsplatser och besöksmål. Vara en levande skärgård året om där vi tillsammans utgör en stark och hållbar destination. Med en levande skärgård året om blir det bra och hållbart för både året runt boende och besökare.

Vi tänker långsiktigt och vill göra så lite miljöpåverkan som vi möjligtvis kan. Detta innefattar sortering av avfall, val av hygienartiklar samt städprodukter.

Vi har ett nära samarbete med Tvåla och Tvaga i Haga som gör ekologiska tvålar för hand. Tvålar som är bra för oss och miljön. Vi har tillsammans tagit fram en tvål som varje hotellgäst får hos oss som är för händerna, kroppen och håret. Alltså en tvål och schampo i ett! Det som blir kvar av tvålen får man gärna ta med sig hem och i receptionen kan man även köpa med sig en större storlek hem.

Vi hjärta trygghet

Vi vill vara en hållbar verksamhet att trivas i och känna sig trygg i. Vi vill vara en långsiktig arbetsgivare där vår personal kan växa och utvecklas. Vi satsar mycket på delaktighet och utbildning både till grupp och den enskilde individen. Vi vill skapa fler arbetstillfällen och heltidsarbeten året om inom destinationen och även bidra till en bra och hållbar start i arbetslivet för många unga vuxna. Vi vill se dem formas och utvecklas.

Vi hjärta naturen

Naturen runt omkring oss och vårt värdskap är vår verksamhets viktigaste byggstenar. Därför känns det extra bra att dessa utgör minimal miljöpåverkan. Vi erbjuder naturupplevelser som är lika aktuella året om och som innefattar vandring, cykling, paddling samt olika typer av träning. Vi styr aktiviteterna utomhus i den möjligaste mån som går, vinterbad och värmande fika, vandring längs klipporna och picknicklunch. Vi vill skapa unika upplevelser för alla året om, och bygga våra paket efter säsongens guldkorn. På så sätt kan vi sprida ut besökare och eftersträva en jämn ström året om.

Skargardshotellet_Hono_logo_SH_beige

Skärgårdshotellet Hönö är öppet året runt för hotellgäster, matgäster, konferenser och möten.

Betalning kan göras med Visa, Mastercard eller med Swish Företags nr: 123 489 6452

Västra vägen 17
SE-475 42 Hönö Klåva
Göteborgs Skärgård

+46 31 96 96 80
info@skargardshotellethono.se
konferens@skargardshotellethono.se

Webbdesign av Studio Isla